Arkiv

Her finder du tidligere artikler:

Professor ved Københavns Universitet, tidligere overvismand Niels Kærgård, var på ‘Forskningens Døgn’ til Liselund, Ganløse, søndag den 23. april kl. 16.00 og talte med os om, hvad der skal blive af dansk landbrug. Han fortalte om dansk landbrugs fortid, nutid og fremtid og inddrog vores egen gamle gård, Liselund, i historiefortællingen.

Det var Ganløse Foreningshus, der stod for arrangementet. Vi benyttede os af muligheden for at bestille en forsker inden for rammerne af ‘Forskningens Døgn’, som har til formål at skabe kontakt mellem forskere og lokalsamfundene


Liselund havde et flot medlemsarrangement med blomsterdekoratør og entusiast Ulrik John, Søndag den 2. april kl. 10-11.30 på Liselund

Ganløse Foreningshus havde fornøjelsen at invitere medlemmerne til en hyggelig formiddag på Liselund, hvor Ulrik John viste os, hvordan man nemt kan komponere smukke blomsterarrangementer og dekorationer til fx påskedage.
 
Ulrik fortalte også om sin rejse – fra han som ung drømte om at arbejde med blomster, til han kom i lære hos kongelige hofleverandør Erik Bering.
 
Efter uddannelsen rejste Ulrik John til Australien. Da han kom hjem, skabte han i løbet af nogle år sin forretning som succesfuld selvstændig blomsterhandler og -dekoratør. https://ulrikjohn.dk/

Tak til de mange fremmødte til koncerten den 4. marts – det var en ubetinget succes! Også en meget stor tak til GAMF for arrangement, musik og for at stille op for Ganløse. Vi skal heller ikke glemme alle de frivillige, sponsorer og Ganløse Bylaug, der gjorde arrangementet muligt og til en stor succes! Det økonomiske resultat blev et overskud i omegnen af 11.000 kr. Vi siger et stort tak!


Så har vi ”fået nøglerne” til Ganløse Foreningshus

Tirsdag den 15. november 2022 kunne bestyrelsen for Ganløse Foreningshus invitere byens borgere på en kop kaffe for at fejre overtagelsen af Liselund og præsentere, hvor langt man er kommet med forberedelse af istandsættelsen af det gamle hus.

Overtagelsen blev markeret ved, at medlem af Egedal byråd Ulrik John Nielsen (L) som formand for Plan- og Byudviklingsudvalget overleverede den gyldne nøgle til Liselund til Bo Otterstrøm, der er formand for Ganløse Foreningshus.

Ideen til at omdanne den 100-årige landbrugsejendoms hovedhus til foreningshus kom, da ungdomsklubben blev flyttet over på Ganløse Skole, og spejderne blev flyttet til Viggatorp.

Ved de første henvendelser til Egedal Kommune i 2019 vandt ideen ikke genklang i byrådet, men hen ad vejen kunne så mange af politikerne se ideen, at det blev muligt for borgerne i Ganløse at købe det bevaringsværdige hovedhus.

Pengene til købet af Liselund er samlet ved, at borgere og virksomheder har købt anparter og tegnet medlemskaber i Ganløse Foreningshus.

Medlemmer af bestyrelsen og frivillige havde inden overdragelsen haft travlt med kost, spand og støvsuger. Og pyntet op med lys og blomster.

Ganløse Foreningshus er nu ude og inde pyntet med lyskæder. Tusind tak til Jysk i Ølstykke for fine lyskæder, til Kvickly i Stenløse for tænd/sluk ure og til ADcut for forlængerledninger, så vi kan få hyggeligt lys på Foreningshuset i den mørke tid.


HURRA – Vi har fået 250.000 kr. fra Underværker – støtten fra Underværker er øremærket til en forundersøgelseVi er også dybt taknemmelige for alle de gode bidrag vi har fået fra vores sponsorer, anpartshavere, medlemmer m.fl.

Ganløse Foreningshus indgår en aftale med Jes Vagnby Arkitekter om en forundersøgelse, som skal munde ud i en rapport, som bl.a. skal danne baggrund for og understøtte en realisering af projektet, herunder en dialog med med fonde og kommune om støtte til Foreningshuset Liselund. Vi ser meget frem til at dette arbejde starter i oktober måned – og vi ser ikke mindst frem til, at vi endelig kan overtage Liselund Stuehus den 15. november 2022. Årsagen til at overtagelsen er skubbet yderligere er, at der skal etableres et luft til vand anlæg til varmeforsyning af Liselund – og dette skal gøres med Egedal Kommune som ansvarlig for anlægget indtil vi kan overtage.

Kommende arrangementer

Nyheds arkiv

Det er let at blive medlem

Det eneste du skal gøre, er at indbetale 200,00 kr. pr. medlem, som dækker for et personligt medlemskab i et år. For foreninger  og virksomheder er beløbet også kun 200,00 kr. årligt.

Vi har gjort det endnu lettere at blive medlem.
Scan koden herunder med din mobil og betal med MobilePay – det eneste du skal skrive på, er din e-mail – som du skriver som besked