Nyheder

Stor donation til Ganløse Foreningshus Liselund fra Den A.P. Møllerske Støttefond

I marts 2023 sendte Ganløse Foreningshus Liselund ansøgninger ud til flere af landets fonde. Efter at have fået udarbejdet en detaljeret forundersøgelse tidligere på året i samarbejde med arkitektfirmaet Jes Vagnby var bestyrelsen klar til at søge penge for at renovere og realisere planerne for hovedhuset på Liselund. Planerne omfatter renovering af alle dele af bygningen samt flytning af vægge, installation af nyt køkken og handicapvenligt toilet m.m. og skal være med til at fremtidssikre Liselund, så byens borgere og foreninger har et centralt sted, hvor alle kan mødes og bruge huset de næste mange år. Ansøgningen til Den A.P. Møllerske Støttefond blev sendt med specifikt fokus på at skabe et sted, der er samlende for ‘kultur, generationer og fællesskaber’. Derudover er Liselund stuehus en bevaringsværdig bygning, som er med til at skabe den helt særlige landsbystemning, der gør Ganløse til en unik, hyggelig og historisk by. At renovere sådan et hus udvendigt og indvendigt skal gøres med respekt for historien og for fremtiden. For blot få måneder siden kunne Ganløse Foreningshus Liselund også juble, da Realdanias pulje “Underværker” også anerkendte potentialet, og gav en tilkendegivelse på 1 mio. kroner til projektet.

Formanden for Ganløse Foreningshus Liselund, Bo Otterstrøm, jubler med og siger “Med denne støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond har vi taget et stort skridt mod startskuddet på renoveringen af Liselund stuehus – og dermed også til at kunne slå dørene op til et smukt, moderne og hyggeligt hus, der lever op til at rumme så mange foreninger og fællesskaber som muligt. Vi har i bestyrelsen arbejdet hårdt, for at Liselund skal være vores samlende sted. Ikke kun for Ganløse, men også for de andre små lokalsamfund og for hele Egedal kommune. At skabe sådan et sted ud af et hus, der har været forsømt i en årrække, det er en kostelig affære, derfor er vi så jublende glade for at få denne støtte og anerkendelse af Liselunds værdi for lokalsamfundet”.

Ganløse Foreningshus Liselund arbejder nu endnu mere målrettet mod at skaffe de sidste midler til renoveringen af huset. Foreningen har indtil videre erhvervet huset via salg af anparter à 1000 kr, og dem sælger de fortsat. “Vi har også stadig nogle fondsansøgninger ude, der ikke har haft deadline endnu”, siger Stine Haagemann Larsen, “og det ville da være dejligt med flere opkald som dét, jeg fik midt i ulvetimen, men mindre kan også gøre det” siger hun med et glimt i øjet. Hun tilføjer, at “støtte er essentiel, og selv om national støtte som denne fra Den A.P. Møllerske Støttefond er fantastisk, så er den lokale støtte lige så vigtig. Om det er en lokal virksomhed, der vil sponsorere materialer eller rådgivningstimer eller en frivillig, der vil stille borde og stole op til et foredrag – vi tager imod al hjælp med kyshånd, for det er alt sammen med til at gøre det muligt at skabe det bedste sted for os alle”.

Ganløse Foreningshus Liselund åbner næste gang dørene for hele byen i forbindelse med Ganløse by Night den 25. august. Her er huset en del af aktiviteterne for børnene fra kl. 16, man er velkommen til at sidde og nyde aftenen i Kastanjehaven, og medlemmer af bestyrelsen står klar hele aftenen til at fortælle mere om huset og dets muligheder.

Yderligere oplysninger hos Stine Haagemann Larsen, 51640870 – sll@foreningshus.dk

og hos Bo Otterstrøm, 29849905 – boo@foreningshus.dk

Kommende arrangementer

Nyheds arkiv

Det er let at blive medlem

Det eneste du skal gøre, er at indbetale 200,00 kr. pr. medlem, som dækker for et personligt medlemskab i et år. For foreninger  og virksomheder er beløbet også kun 200,00 kr. årligt.

Vi har gjort det endnu lettere at blive medlem.
Scan koden herunder med din mobil og betal med MobilePay – det eneste du skal skrive på, er din e-mail – som du skriver som besked